Nieuws 2019


Gran Premio Miquel Indurain - 6 april 2019

Na een trainingskamp van twee weken in het Spaanse Pamplona, waar mooie en lange trainingen werden afgewerkt reed Brian aansluitend de GP Miguel Indurain. 

Een klimkoers over ruim 190 km. Hij had de eerste 4 uren in de koers een erg goed gevoel en kon zich prima staande houden tijdens de klimmetjes en versnellingen. Na ruim 150 km moest Brian zijn eigen tempo kiezen op een lange klim maar wist hij in de afdaling weer aan te sluiten in de voorste groep. Het peloton was al aardig uitgedund. 

De koers werd helaas vanwege een grote valpartij 30 km eerder op zo'n 60 km voor de meet geneutraliseerd, omdat er geen ambulances meer beschikbaar waren om de koers te volgen. De neutralisatie duurde ongeveer 30 km. Veel van de geloste renners konden daardoor weer aansluiten, maar bovenal werd er gelijk gedemarreerd na de neutralisatie. Brian moest passen maar kwam in een groepje terecht. Hierin kon hij zich in de laatste 20 km handhaven. Helaas kreeg hij in de diepe finale in een afdaling kramp, door een te diepe houding op de fiets, en moest ook nog de laatste 8 km op een lekke band afleggen. Op een velg naar de finish was het devies. Hij heeft alles uit de kast gehaald om binnen te komen, hetgeen niet meeviel omdat er op 800 m voor de meet nog een klim zat van 20%. Hij heeft de finish gehaald en kwam uiteindelijk als 89ste binnen.  


GP Industria & Artigianato - 10 maart 2019


GP Industria & Artigianato in Larciano Toscane was voor Brian de eerste koers van het seizoen. Een selectief parcours met de nodige hoogtemeters. Brian heeft in de voorbereiding van het seizoen een aantal koersen op Zwift gereden te hebben, onder de noemer E-Racing. Die Zwift koersen duren overigens maar 45-70 min, maar ze zijn qua intensiteit te vergelijken met een veldrit/XC MTB wedstrijd. 

"Vooral de eerste 60/90 min van de koers in Larciano kon ik me prima staande houden, de benen waren best goed. Ik kon zelfs een aantal keren demarreren voor een ontsnapping, helaas lukte dit niet helemaal.  Daarna was ik aangewezen op het peloton om zo ver mogelijk in deze wedstrijd te komen. Een eerste wedstrijd van het seizoen is lastig en zeker als het een 1-dag koers is. Ik voelde mij tot 140 km vrij goed, tot het begon te regenen en de afdaling glad werd. Met een gangetje van 90 km per uur schoten mijn beide wielen weg in een flauwe bocht. Ik viel en gleed een stukje door over het natte asfalt. Gelukkig kon ik verder zonder al te veel schade, alleen wat vel gedoneerd aan het asfalt. 

Het peloton was helaas al te ver weg en de koers voor mij ten einde. Hoofd omhoog en vooruit kijken naar de volgende koersen. Ik bevind mij op dit moment in Pamplona waar ik een schitterend trainingskamp heb gehad. Aansluitend rijd ik de GP Indurain en de Brabantse Pijl", aldus Brian. 


We komen nog even terug op het afgelopen jaar 2018.

Het is een lange tijd stil geweest op de website. Na een teleurstellend einde van het seizoen 2018 met veel malheur, viel er vrij weinig te melden. Door fysieke problemen die de kop op staken tijdens wedstrijden, waarbij Brian regelmatig geteisterd werd door krampaanvallen die onverwachts erin schoten, beëindigde hij zijn seizoen in oktober na de Munsterland Giro. 

Brian heeft een bezoek gebracht aan een specialist in België, die onder anderen ook Peter Sagan tot haar cliënten mag rekenen. Er is vooral gezocht naar de oorzaken van de krampaanvallen.  Toen een en ander duidelijk werd is hier met gerichte trainingsvormen hard aan gewerkt. Nu maar hopen dat de problemen verleden tijd zijn. 

Na afloop van het seizoen heeft Brian een aantal weken niet alleen maar aan fietsen gedacht, maar vooral  gerust, geschaatst en naast fitness ook zijn oude liefde het hardlopen opgepakt. 

 De specifieke voorbereiding op het seizoen is Brian bewust later begonnen, dan de seizoenen ervoor. De onzekerheid over zijn eigen lichaam speelde zeker ook een rol.  Na twee trainingskampen in Spanje, stond hij er toch weer goed voor, de vorm was beter dan ooit. Na overleg met de ploegleiding, werd er gekozen om het seizoen voor Brian iets later te laten beginnen.  Vooral om zo  de achterstand in trainingsarbeid op een verstandige wijze  in te lopen.